Wraz z Nowym Rokiem rozpoczynam redukcję po prawie trzymiesięcznej masie. Dlatego już dziś mam dla Was przepis na niskokaloryczne, nisko-węglowodanowe ciacha z kokosem, orzechami i czekoladą.
Natomiast na drugim blogu znajdziecie przepis na fit gorącą gęstą czekoladę proteinową, idealną na chłodne wieczory zimowe:). Link wrzucam na koniec postu:).
Co potrzebujemy:
-1/4 szkl. mąki kokosowej, ja używam
TEJ
-1/4 szklanki wiórków kokosowych
– 1/4 szkl płatków czekoladowych bez cukru (można zastąpić rodzynkami)
– 1/4 szkl posiekanych orzechów włoskich lub innych ulubionych
– 1/4 szkl mleka roślinnego bez cukru
– 1 jajko
– pół szkl odżywki białkowej czekoladowej, polecam ten
hydrolizat
–
erytrol
ok 1/4 -1/5 szkl
– pół łyżki sody oczyszczonej
Nagrzewamy piekarnik na 170 stopni.
Orzechy siekamy, możemy również czekoladę na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, oprócz płatków czekoladowych.
Kiedy masa stanie się jednolita, dosypujemy czekoladę. Mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, pryskamy go Cooking Sprayem.
Łyżką formujemy na papierze ciastka.
Mi wyszło 12 sztuk.
Pieczemy ok 17 -20 minut, aż się przyrumienią.
Kto widział Barneya na zdjęciu powyżej? 😉
Jedno ciasteczko ma:
A na mroźne wieczory polecam dodatkowo fit gorącą gęstą czekoladę proteinową, którą możecie wypić bez wyrzutów. Przepis na nią znajdziecie na moim drugim blogu : KLIK .
mniam <3
Gdzie mozna kupic takie platki czekoladowe??;)
Ja je znalazłam w Totomato na Pięknej, ale są też w Organikach tylko o chyba 7 zł droższe!! masakra z tą sieciówką:/