Chrupiący chleb z batata (bezglutenowy, bez jajek, z ziarnami)
Porcje
15kromek
Porcje
15kromek
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni termoobieg.
  2. Batat obieramy i gotujemy do miękkości. Wykorzystujemy jedynie 200g miąższu, który blendujemy lub dziabiemy widelcem na papkę:) Czy wiecie o co mi chodzi :D?
  3. Dodajemy do batata pozostałe składniki i wpierw miksujemy chwilę po czym ugniatamy ciasto aż powstanie jednolita masa.
  4. Dodajemy ziarna i wszystko razem ugniatamy formując bochenek chleba.
  5. Chlebek kładziemy na formie pokrytej papierem do pieczenia . Pieczemy 40 minut.
  6. Pozostawiamy chlebek chwilę na blacie do przestygnięcia. Jest bardzo chrupiące, polecam nóż z ząbkami do chleba:) Smacznego!
Inne informacje

Makro chlebka:
1558 kcal, 47g B, 75g T, 160g W, 18g Błonnika (cały chleb, ok 511g)