Tarta pełna czekolady (bez glutenu, bez laktozy)
Porcje
10porcji
Porcje
10porcji
Składniki
Spód
Krem czekoladowy
Sposób przygotowania
Spód
  1. Rozpuść masło, dodaj jajko , słodzik, sól. Zmiksuj wszystko razem.
  2. Dodaj mąkę kokosową i miksuj dalej, aż powstanie gęste ciasto. Rozłóż je na spodzie tarty (może byc bez papieru do pieczenia, masa nie przylegnie). Mój spód ma 22cm i jest ruchomy. Nakłuj spód widelcem.
  3. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni przez 10 minut. Po wyjęciu odczekaj kilka minut , po czym spód wystudź na kratownicy.
Krem
  1. Kiedy już spód tarty wystygnie, zabierz się do robienia kremu.
  2. Podgrzej w rondelku śmietankę, aż do wrzenia. Zalej nią poszatkowaną i włożoną do miski czekoladę. Odstaw na chwilę. Dodaj sól.
  3. Zmiksuj mikserem śmietankę i czekoladę na krem.
  4. Krem przelej do spodu tarty, po czy wstaw na minimum pół godziny- godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmij, udekoruj, wstaw tartę na kilka godzin lub całą noc do lodówki . Żeby krem szybciej stężał, można również wstawić tartę na 1h do zamrażalnika i przed podaniem do lodówki:)
Inne informacje

Nie liczyłam kalorii, bo to ewidentnie cheat meal ALE znacznie zdrowszy! 🙂