Proste ciasto do kawy LOW CARB (bez mąki migdałowej!)
Porcje Czas przygotowania
14 10minut
Czas gotowania
40minut
Porcje Czas przygotowania
14 10minut
Czas gotowania
40minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni, przygotuj środkowy poziom pod formę.
  2. Rozpuść masło w rondelku
  3. Mikserem połącz razem masło, mąkę, słodzidło, proszek do pieczenia oraz odżywkę (jeśli używasz).
  4. UWAGA: Ciągle miksując masę, dodawaj powoli jajko po jajku. Mając mikser ręczny jak ja, przyda się pomocna ręka do miksowania:) Ja użyłam Mariusza:) Ale jeśli macie robot kuchenny, można sobie poradzić samemu:)
  5. Do masy dodaj ulubione dodatki. U mnie są to świeże jagody* oraz liofizowane maliny
  6. Przelej masę do formy i wstaw do piekarnika na ok. 35-40 minut. Piecz do suchego patyczka.
Inne informacje

Forma silikonowa 23x14cm, włożona w metalową formę o tych samych gabarytach (by ciasto się nie rozjechało na boki)

  • Warto zamiast świeżych jagód  użyć mrożonych, lub zamrozić świeże, dzięki czemu wrzucając mrożone kuleczki do ciasta nie zabarwią ciasta na niebiesko, mi to nie przeszkadzało więc wrzuciłam nie zamrożone.
  • Idealne są też owoce liofizowane, które nie barwią ciasta.