Low carb Pancakes (pankejki) bez glutenu, bez cukru
Porcje Czas przygotowania
11sztuk 5minut
Czas gotowania
15minut
Porcje Czas przygotowania
11sztuk 5minut
Czas gotowania
15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystko razem miksujemy mikserem w misce na lekko gęstą masę. Jeśli jest za gesta dodajcie troszkę więcej wody lub mleka. Wylewajcie łyżką koliste porcje ciasta na rozgrzaną wcześniej patelnię.
  2. Mąka kokosowa szybko wchłania wilgoć, więc może się okazać, że przy kolejnej turze placków ( na mojej robi się 4 jednocześnie), masa za bardzo zgęstniej wówczas dolejcie troszeczkę wody i wymieszajcie.
  3. Moje placki smażyły się na 7/10 na płycie indukcyjnej, na patelni grillowej po ok 2 minutki na stronę.
  4. Udekorowałam placki owocami : malinami i jeżynami (niestety mrożone o tej porze roku) oraz płatkami migdałowymi oraz masą, którą stanowi zblendowana śmietanka kokosowa Rheal Thai z owocami i ksylitolem.
Inne informacje

szklanka = 115g mąki migdałowej

1/4 szklanki mąki kokosowej = 35g

Makro dla całości (11 sztuk, u mnie na dwie osoby):