Kremowa lekka tarta low carb z owocami i kremem kokosowym
Ciasto najlepiej zrobić wieczorem, dzień wcześniej przed podaniem.
Porcje
8porcji
Porcje
8porcji
Składniki
Spód
Krem
Sposób przygotowania
Spód
  1. Rozpuść masło, dodaj jajko , słodzik, sól. Zmiksuj wszystko razem.
  2. Dodaj mąkę kokosową i miksuj dalej, aż powstanie gęste ciasto. Rozłóż je na spodzie tarty (może byc bez papieru do pieczenia, masa nie przylegnie). Mój spód ma 22cm i jest ruchomy. Nakłuj spód widelcem.
  3. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni przez 10 minut. Po wyjęciu odczekaj kilka minut , po czym spód wystudź na kratownicy.
Krem
  1. Zblenduj nerkowce na gładką masę. Ja użyłam blendera ręcznego, ale robiłam to z przerwami, by go nie spalić.
  2. Dodaj do nerkowców śmietankę oraz pozostałe składniki, miksuj w stalowej lub szklanej misce na gładką gęstą masę.
  3. Masę wstaw do lodówki na 2h. Po tym czasie wylej na ostudzony spód, udekoruj owocami i wstaw do lodówki. Przed podaniem włóż na 2h do zamrażarki.
Inne informacje

Spód o średnicy 22cm.

Makroskładniki (bez ksylitolu i owoców)