Baton proteinowy o super makro. Kto chce zjeść dwa batony proteinowe zamiast jednego Questa? :)

Poprosiliście mnie ostatnio o przepis na baton proteinowy. Podaje zatem dziś mój ulubiony, z masłem orzechowym:) Jeżeli chcecie, by baton miał więcej białka, po prostu dodajcie więcej odżywki. Ja głównie starałam się zmniejszyć ilość tłuszczy. Udało mi się osiągnąć makro, stanowiące dokładnie połowę makro jednych z najlepszych rynkowych batonów KLIK. Jeżeli jesteście na masie, chcecie więcej węgli, a mniej tłuszczy, zastąpcie masło orzechowe (nasze spoiwo)  zblendowanymi suszonymi owocami typu daktyle, żurawina. Tylko pamiętajcie o występujących w nich cukrach i uważajcie na ich ilości. Natomiast syrop 0 kcal można zastąpić miodem, syropem klonowym lub z agawy, bądź słodzikiem w płynie. Jednak jak macie możliwość zachęcam do kupienia tej serii syropów Slim 0 kcal, ratuje życie na redukcji, a smaki są bardzo  „naturalne”. Poniżej etykieta z wersji Tiramisu:

 

Polecam batony przechowywać w lodówce, w folii lub na papierze do pieczenia.
Smacznego!!

 img_2335 img_2340 img_2348
 10-02-2015-1

37 odpowiedzi na “Baton proteinowy o super makro. Kto chce zjeść dwa batony proteinowe zamiast jednego Questa? :)

  1. Maja napisał(a):

    Kot tak by chyba spróbował, ale nie czuje mięsa 😛 A jeśli chodzi o batony, to mi się bardzo przepis podoba, może w weekend uda mi się je zrobić, zobaczymy jak będzie z czasem.

  2. Anonimowy napisał(a):

    czy te batony jesz zamiast ktoregos posiłku?czy jako dodatek?

    1. Karola Kocięda napisał(a):

      Jako dodatek 🙂

  3. Ogrodolandia napisał(a):

    Szał! Najchętniej robiłabym w tej chwili! A co tam, że klejące? To się da opanować, ale te składniki… hm, wszystko co lubię 🙂 No lepsze to od kupowanych gotowców, prawda, zdrowsze?

    1. karolakocieda napisał(a):

      Mi to nie przeszkadza, mozna nawet jesc łyżeczka jak sa jeszcze miękkie 😀 ale po dniu w lodowce robią sie sztywne no i papierek nas zabezpiecza przed ubrudzniem:)

  4. Pamela Cichon napisał(a):

    Smakowo pycha, szkoda tylko, że takie klejące 😉

    1. karolakocieda napisał(a):

      haha, to prawda;) dlatego proponuje ten papierek do trzymania.. ale powiem Ci, ze na trzeci dzień są bardzo twarde i już się nie kleją..tak bardzo

  5. Mateusz Witos napisał(a):

    Ok jako, że to miedzy innymi ja prosiłem o przepis na batony, kategorycznie żądam kolejnego przepisu tym razem bez bialka w proszku.

    1. karolakocieda napisał(a):

      challange accepted:D.. o rany i nie z warzyw miało być

    2. Mateusz Witos napisał(a):

      Mogą być strączkowe, orzechowe, nawet kurczaka możesz wrzucić ?

    3. karolakocieda napisał(a):

      Aa to super, to mam przepis na batoniki z ciecierzycy:) robiłam je w zeszłym roku, chyba nawet wrzuciłam zdjecie na insta:)

  6. Anonimowy napisał(a):

    Jakiej stewii używasz i gdzie kupujesz? 🙂 Ciężko znaleźć w sklepach coś sensownego, albo po prostu źle szukam 🙁

    1. karolakocieda napisał(a):

      http://www.fitness-food.pl/57-stewia-sklep-cena tutaj znajdziesz tylko dobrej jakości produkty

  7. Asia FitBlog napisał(a):

    Ojej, ale to bosko wygląda 😮 chciałabym mieć takie umiejętności kulinarne jak i talent to zdobienia 😀
    A batony wypróbuję bo brzmi rewelacyjnie 😀

    1. karolakocieda napisał(a):

      Koniecznie wypróbuj:) dziekuje:)

  8. Anonimowy napisał(a):

    zrobiłam batony, wyszły super, tylko nie dodałam syrpou bo nie miałam. gdzie kupujesz swój, jakiej to firmy i ile kosztuje?
    Iza

    1. karolakocieda napisał(a):

      ja kupuję w Tk maxx ale są też na guiltfree.pl

  9. Asia napisał(a):

    Mam sloiczek masla czekoladowego z WF, zastapie nim syrop, moze nie bedzie sie gryzlo za bardzo z reszta skladnikow 😀

    1. karolakocieda napisał(a):

      Może lepiej spróbuj wpierw zrobić masę z waldenem z mniejszej ilości i zobacz czy Ci smakuje:) i oczywiscie daj znać:)

  10. Anonimowy napisał(a):

    płatki owsiane można zastąpić np jaglanymi?

    1. karolakocieda napisał(a):

      Tak, jutro spróbuję dla pewności zrobić taką wersję:)

    2. Anonimowy napisał(a):

      i jak wyszła wersja z jaglanymi? 😉

    3. karolakocieda napisał(a):

      Tez smaczna:) polecam:)

    4. karolakocieda napisał(a):

      I płatki żytnie tez sie nadają;)

  11. Chyba się w końcu skuszę na któryś z Twoich przepisów 🙂 A tak przy okazji Karolina, podrzucam pomysł na video w Twoim wykonaniu 😉 https://www.youtube.com/watch?v=ca6gxouAFeM

    1. karolakocieda napisał(a):

      Daj znać jak coś wypróbujesz:D A z tym video… mega, tylko ja bym umarła z zimna i pewnie połamała wszystkie kończyny przy okazji ;P Zrobię swoją wersję na tropikach;)

  12. aberracja napisał(a):

    a mnie akurat skończyła się odżywka chlip chlip. Jak kupie nową na pewno skorzystam z przepisu 🙂

    1. karolakocieda napisał(a):

      Ja też nie lubię jak się kończy;( odżywka w sumie stanowi tu główny sens i element 🙂

    2. Anonimowy napisał(a):

      Czy mogłabyś podać jakiej odżywki używasz?

    3. karolakocieda napisał(a):

      Jasne, bardzo mi zależy na bardzo dobrej jakości białka, używam włoskiego hydroizolatu, Hydro 4+ wszystkie smaki mega

  13. Hanna Kalinowska napisał(a):

    Coś dla mnie bo nie trzeba piec:-) a czym można zastąpić płatki owsiane bo nie jem ich:-

    1. karolakocieda napisał(a):

      Ze względu na gluten? jak tak, to są bezglutenowe. Może spróbój z płatkami jaglanymi. Ja jutro spróbuje zrobić taką wersje.

    2. Hanna Kalinowska napisał(a):

      Jadlam je na śniadanie i brzuch mnie po nich bolał to je odstawilam:- ale zrobiłam z nimi i juz jem:-) są przepyszne, dziękuję Ci za ten przepis:-)

    3. karolakocieda napisał(a):

      Bardzo sie cieszę, że Tobie smakuje:) ja muszę jutro dorobić nowe:) może zrób sobie badania na gluten:(

    4. Hanna Kalinowska napisał(a):

      A gdzie takie badania można zrobić??

    5. Hanna Kalinowska napisał(a):

      Czy moglabys mi powiedzieć jakich warzyw unikać na redukcji ? Wogóle już mi żadne nie smakują:-

    6. karolakocieda napisał(a):

      Ja na redukcji nie jem tych warzyw, które zawierają dużo cukru, typu marchew, burak. Też trzeba uważać na straczkowe.

Odpowiedz na „AnonimowyAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Z kim współpracuje

więcej o współpracy